Home
Moslim worden
Vragen van niet moslims
Islam en andere religies
Artikelen
Videos
Flash soerat Alkahf
Presentaties
Over de site
Contact

WORDT ALLAH GENOEMD (VERMELD) IN DE ANDERE GESCHRIFTEN

Vraag: "Allah" is de naam voor God in de Qoer'aan. Wordt deze naam "Allah" ook vermeld in andere religieuze geschriften, naast de Qoer'aan?

Antwoord:

Bijna alle grote religieuze geschriften van de wereld bevatten het woord "Allah" als een van de namen van God.

1a. Elohim El, Elah, Alah:

In de Bijbel, wordt er vaak naar God gerefereerd als 'Elohim' in de Hebreeuwse taal. De 'im' aan het einde is een meervoud van respect en er wordt naar God gerefereerd als 'El' of 'Elah' in de Engelse Bijbel met commentaar toegevoegd door C.I. Scofield. 'Elah is alternatief gespeld als 'Alah'. De verschillende spelling (met het arabisch) is hier alleen maar een 'L'. Moslims spellen Allah als 'Allah' terwijl de engelse bijbel (Reverend) het heeft gespeld als Alah en het wordt uitgesproken als 'Elah'. Moslims spreken het uit als Allah. Hebreeuws en Arabisch zijn zustertalen, daarom zeggen we dat zou moeten worden uitgesproken als 'Allah' en niet als 'Elah'.

Toen ik op school zat, leerde ik dat 'D, O' is do, 'T,O' is to. Wat is 'G,O'. Het is 'go' en niet 'gu'. 'N, O, O, T' is 'noot', 'C,U,T' is cut; 'B,U,T' is but, wat is 'P,U,T,? Niet 'pat'maar het is 'put'. Als je vraagt waarom, dan antwoorden ze "het is hun taal". Als ik wil slagen dan zou ik moeten zeggen dat 'P,U,T,' put is en niet pat. Hetzelfde geld voor A,L,L,A.H, dit is Allah.

1b. Jezus (as) smeekte naar Allah, toen hij aan het kruis hing.

Het staat vermeld in het Nieuwe Testament in de Evangelie van Matheus, hoofdstuk 27, vers 46, alsmede in het Evangelie van Marcus, hoofdstuk 15, vers 34, toen Jezus (as) aan het kruis werd gehangen.

Jezus smeekte met een luide stem, zeggende "ELi, ELi la'-ma sa-bach'-tha-ni?, daarmee is vertaald als,'Mijn God, Mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten' Dit klinkt me niet als 'Jehovah! Jehovah! Waarom hebt Gij mij verlaten' Klinkt dit als Abba Abba? Het antwoord is: 'Nee". Hebreeuws en Arabisch zijn zustertalen en als je "Eli, Eli, la'-masa-bach'tha-ni" vertaald in het Arabisch dat is het "Allah, Allah, lama tarak tani", klinkt dit hetzelfde?

Deze smeekbede van Jezus (as) "ELi, ELi la'-ma sa-bach'-tha-ni?, is behouden gebleven in het originele Hebreeuws in elke vertaling van de Bijbel, welke verkrijgbaar is in meer dan 2000 verschillende talen van de wereld en in elke van hen is "Allah" aanwezig.

2. "Allah" in het Sikhisme

Een van de namen waarmee Gurunanak Sahib refereerde naar God is: "Allah".

3a. "Allah" staat in Rigveda Boek 2, Hymn I vers II

Zelfs in de Rigveda, het meest heilige geschrift van de Hindus, is een van de attributen die wordt gegeven aan God de Almachtige in Boek 2, Hymn I, vers II: 'Ila'. Dat als het goed wordt uitgesproken hetzelfde is als Allah.

3b. Allo Upanishad:

Onder de verschillende Upanishads, wordt een van de Upanishad, "Allo" Upanishad genoemd, waarin er diverse keren naar God wordt gerefereerd als "Allah".