Home
Moslim worden
Vragen van niet moslims
Islam en andere religies
Artikelen
Videos
Flash soerat Alkahf
Presentaties
Over de site
Contact

WAAROM VOLGEN DE MOSLIMS IN INDIA NIET HET ISLAMITISCHE STRAFRECHT?

Vraag: Als Moslims in India erop staan dat ze een aparte "Persoonlijke Moslim wet" hebben voor zichzelf, waarom staan ze er dan ook niet op dat het Islamitische strafrecht wordt toegepast op moslims; bijvoorbeeld de wet dat de hand van een dief eraf gehakt dient te worden, wanneer hij gestolen heeft?

Antwoord:

1. De Islamitische Persoonlijke Wet

De persoonlijke wet betreft een individueel persoon en de mensen die dicht bij hem staan, zoals bijvoorbeeld de wetten met betrekking tot huwelijk, scheiding, erfenis, etc. Het bevat wetten waarover een groep mensen het onderling met elkaar over eens zijn. Deze wet bevat geen enkele handeling of misdaad die de samenleving zou schaden.

2. India is seculair en democratisch.

In elk land kan de persoonlijke wet verschillen onder diverse groepen van mensen en onder verschillende gemeenschappen. Omdat India een seculair en democratisch land is, staat het toe dat verschillende groepen mensen hun eigen persoonlijke wet handhaven als ze dat wensen.

3. De Islamitische Persoonlijke Wet is de Beste Wet.

Moslims geloven dat vergeleken met alle persoonlijke wetten die beschikbaar zijn in wereld, de Islamitische Persoonlijk Wet het beste is en het beste resultaat behaald. De Moslims in India geven er ook de voorkeur aan om de Persoonlijke Moslim Wet te volgen, vanwege hun eigen geloof in de Islam.

 

4. Strafrecht.

Het strafrecht is die wet, die zich verbind met een misdaad of een daad die direct de gemeenschap raakt, zoals diefstal, moord, verkrachting etc.

5 Het strafrecht zou hetzelfde moeten zijn voor alle mensen

In een land kan het strafrecht in tegenstelling tot de persoonlijke wet, niet anders zijn voor verschillende groepen. Het moet hetzelfde zijn voor alle mensen van de verschillende groepen en verschillende religies. Bijvoorbeeld, als men steelt dat zou de dief in de Islam zijn hand eraf gehakt krijgen. Deze straf wordt niet voorgeschreven in het Hindusme. Als een Hindu een Moslim berooft, wat zou dan de straf zijn? De Moslim zou willen dat de hand van de dief eraf gehakt worden, terwijl de Hindu wet het hier niet mee eens is.

6. De Moslims in India, kunnen niet apart het Islamitische strafrecht volgen zonder dat de niet-Moslims zich er aan houden.

Zelfs als een Moslim het ermee eens is, dat als hij een misdaad pleegt, hij gestraft zou moeten worden volgens het islamitische recht, dan zou dat niet praktisch zijn. In het geval dat er een moslim wordt beschuldigd van diefstal en de getuige een niet-moslim is en eenieder volgt zijn eigen wet. De straf voor een valse getuigenis in de Islam is 80 zweepslagen, terwijl als iemand een valse getuigenis geeft en de Indiase wet is voor hem van toepassing dan zou hij er gemakkelijk onderuit kunnen komen. Dus het is heel gemakkelijk voor een niet-Moslim om een Moslim vals te beschuldigen, als ze beiden hun eigen wetten volgen. Daarentegen, als ze beiden de Indiase Wet volgen, waar zowel de straf voor diefstal als de straf voor een valse getuigenis erg laag is, wordt zowel de dief gestimuleerd om de stelen als de valse getuige voor het geven van een valse getuigenis voor hun eigen gewin.

7. De Moslims in India geven er de voorkeur aan dat het Islamitische Strafrecht zou worden toegepast op alle inwoners van India.

Wij Moslims, geven er de voorkeur aan dat India het Islamitische Strafrecht zou invoeren voor alle inwoners van India, omdat het afhakken van handen van dieven zeker het aantal diefstallen zou laten dalen. En hetzelfde geldt voor het aantal valse getuigenissen, omdat de straf daarvoor 80 zweepslagen is.

8. Het Islamitische Strafrecht is het meest praktische

De Islam brengt de misdaad aan het licht, maar het geeft tegelijkertijd een oplossing voor de preventie van de misdaad (handen afhakken als men steelt, doodstraf voor de verkrachter.). De straf is zo erg dat het heel goed werkt als een afschrikmiddel voor een crimineel die een misdaad wil begaan. Hij zou wel honderd keer nadenken voordat hij een misdaad begaat. Dus als de misdaad in India zou moet worden verminderd of gestopt, dan is het invoeren van het 'Islamitische strafrecht' de beste oplossing.