Home
Moslim worden
Vragen van niet moslims
Islam en andere religies
Artikelen
Videos
Flash soerat Alkahf
Presentaties
Over de site
Contact

DE ISLAMITISCHE METHODE VAN HET SLACHTEN VAN DIEREN LIJKT WREED, MAAR IS HET NIET.

Vraag:

Waarom slachten Moslims de dieren op een wrede manier, door ze te martelen en ze langzaam en pijnvol te laten sterven?

Antwoord:

De Islamitische methode van het slachten van dieren, bekend als Zabiha, is een onderwerp die veel kritiek krijgt van veel mensen.

Voordat ik antwoord geef op de vraag, laat me een discussie tussen een Sikh en een Moslim met betrekking tot dit onderwerp aanhalen.

Op een dag vroeg een Sikh aan een Moslim, "Waarom slachten jullie de dieren zo pijnlijk, door ze de nek door te snijden ipv hoe wij het doen met een shock, m.a.w. jhatka? De Moslim antwoordde: "Wij zijn dapper en vallen aan van de voorkant, wij zijn marad ka baccha (stoere mannen), jullie zijn lafaards en vallen aan van achteren."

Oke, dat was natuurlijk een grapje, maar men kan de volgende punten in overweging nemen, die bewijzen dat de Zabiha methode niet alleen humaan is, maar ook wetenschappelijk de beste manier van slachten is.

1. De Islamitische methode van het slachten van dieren

Zakkaytum is een werkwoord dat afstamt van het woord Zakah (zich reinigen). Zijn infinitief is Tazkiyah, dat betekend reiniging. Bij de islamitische manier van slachten moet men zich aan de volgende punten houden:

a. Het dier moet worden geslacht met een scherp object (mes)

Het dier moet geslacht worden met een scherp voorwerp (mes) op een snelle manier, zodat de pijn van het slachten wordt geminimaliseerd.

b. De luchtpijp, keel en de bloedvaten van de nek moeten worden doorgesneden

 Zabiha is een Arabisch woord, dat betekend "geslacht". Het slachten moet gedaan worden door het doorsnijden van de keel, luchtpijp en de bloedvaten in de nek, dit veroorzaakt de dood van het dier, zonder het ruggenmerg door te snijden.

c. Het bloed moet eruit vloeien

Het bloed moet compleet weggestroomd zijn voordat het hoofd wordt verwijderd. De reden is om zoveel mogelijk bloed uit het lichaam te laten komen, dat anders zou dienen als een broedplaats voor micro organismes. Het ruggenmerg moet niet worden doorgesneden omdat de zenuwen naar het hart kunnen worden beschadigd gedurende het proces, dat zou dan een hartstilstand veroorzaken en hierdoor zou het bloed vast blijven zitten in de bloedvaten.

2. Bloed is een goede omgeving voor bacterin en ziektekiemen

Bloed is een goede broedplaats voor ziektekiemen, bacterin, giftige stoffen, etc. Daarom is de Islamitische manier van slachten hyginischer, want het meeste bloed, (dat veel bacterin, ziektekiemen, etc. bevat, die de oorzaak zijn van verschillende ziektes) is verwijderd.

3. Het vlees blijft langer vers.

Vlees dat op de Islamitische manier is geslacht blijft langer vers. Dit komt omdat er minder bloed in zit dan in vlees dat op een andere manier is geslacht.

4.  Het dier voelt geen pijn

Het vlug doorsnijden van de vaten in de nek, stopt de stroming van het bloed naar de zenuw van de hersenen die verantwoordelijk is voor pijn. Het dier voelt dus geen pijn. Terwijl het dood gaat, kronkelt, schud en schopt het dier, niet door de pijn, maar door de aanspanning en ontspanning van de spieren door het tekort aan bloed en door het stromen van het bloed uit het lichaam.

Einde.