Home
Moslim worden
Vragen van niet moslims
Islam en andere religies
Artikelen
Videos
Flash soerat Alkahf
Presentaties
Over de site
Contact

Er is een groot verschil tussen de Islam en het in de praktijk ervan brengen door moslims

Vraag: Als de Islam de beste religie is, waarom zijn er dan zoveel van de Moslims oneerlijk, onbetrouwbaar en houden ze zich bezig met zaken als uitgaan (bars en discotheken), stelen, het dealen in drugs, etc.?

Antwoord:

1.      De invloed van de media

a.      Islam is zonder twijfel de beste religie, maar de media is in de hand van mensen, die bang zijn voor de Islam. De media is constant bezig met het uitzenden en uitgeven van informatie tegen de Islam. Ze geven aan de ene kant verkeerde informatie over de Islam, ze geven verkeerde citaten of ze laten aan de andere kant iets zien wat totaal uit zijn proporties is gehaald.

b.      Wanneer er ergens een bom ontploft, dan zijn de eerste mensen die beschuldigd worden de moslims, zonder enig bewijs dan ook. Dit komt dan groot in het nieuws. Wanneer men er later achter komt dan de niet-moslims verantwoordelijk waren voor de ontploffing dan komt het in het nieuws bij de onbelangrijke, kleine berichten.

c.      Als een 50-jarige moslim trouwt met een 15-jarig meisje (nadat hij haar toestemming heeft gevraagd), dan komt het op de voorpagina van de krant. Maar wanneer een 50-jarige niet-moslim een 6-jarig meisje verkracht, dan komt het misschien wel in de krant, maar dan is het meestal een klein berichtje op de binnenpagina. Elke dag vinden er in Amerika gemiddeld 2713 verkrachtingen plaats, maar het komt niet in het nieuws, omdat het een "gewoon" verschijnsel is geworden in dat land.

2.      Er is een zwart schaap in elke gemeenschap

Ik ben me ervan bewust dat er Moslims zijn, die oneerlijk, onbetrouwbaar zijn, die vreemdgaan. Etc. Maar de media laat het van zo'n kant zien dan het lijkt alsof alleen Moslims zich bezighouden met deze activiteiten. Er zijn zwarte schapen in elke samenleving. Ik weet dat er moslims zijn die alcoholisten zijn en die een groot deel van de niet-moslims onder de tafel kunnen drinken. Maar dat betekent niet dat alle Moslims zo zijn.

3.      De moslims in zijn geheel zijn het beste:

Desondanks alle zwarte schapen in de moslim gemeenschap, zul je zien dat, als je de Moslims in het algemeen neemt, ze de beste samenleving vormen in de wereld. We zijn de grootste groep die geen alcohol consumeert. Allen samen zijn we de groep die het meeste uitgeeft aan donaties en giften in de hele wereld. Enz. enz.

 

4.      Beoordeel de auto niet door zijn bestuurder.

Als je wilt beoordelen hoe goed het laatste model van de Mercedes is, en de auto wordt bestuurd door een persoon die niet kan autorijden en terwijl hij rijdt een ongeluk veroorzaakt met als gevolg dat de auto beschadigd is. Wie geef je dan de schuld? De auto of de bestuurder. Natuurlijk geef je de bestuurder de schuld! Om te analyseren hoe goed een auto is, moet een persoon niet naar de bestuurder kijken, maar naar mogelijkheden en functies van de auto. Hoe snel is die, wat is het gemiddelde benzineverbruik, wat is er aan de veiligheid gedaan, etc. Stel dat ik nu, omwille van de discussie, zeg dat de Moslims slecht zijn. Dan nog kunnen we de Islam niet beoordelen door middel van zijn volgelingen. Als je wilt beoordelen hoe goed de Islam is, bekijk en onderzoek dan de authentieke bronnen, de Qoer'aan en de Sahieh Hadith.

 

5.      Beoordeel de Islam door middel van zijn beste volgeling, De Profeet Mohammed, Sal Allahu Alayhi wa salaam.

Als je dan toch in de praktijk wilt zien hoe goed een auto rijdt, dan zou je een expert bestuurder achter het wiel moeten laten zitten. Hetzelfde geldt voor de Islam. Wil je in de praktijk zien hoe goed de Islam is, en je wilt de Islam toch beoordelen op een van zijn volgelingen, kijk dan naar de laatste boodschapper van Allah, de Profeet Mohammed, Sal Allahu Alayhi wa Salaam. Naast de Moslims zijn er ook vele eerlijke en neutrale niet-Moslim historica die hebben gezegd dat de Profeet Mohammed, Sal Allahu Alayhi wa Salaam, de beste onder de mensen was. Volgens Michael H. Hart, die het boek " De 100 meest invloedrijke mensen in de geschiedenis" schreef, ging de toppositie, dus de 1e plek naar onze geliefde Profeet, Sal Allahu Alayhi wa Salaam. Er zijn vele voorbeelden te noemen, van niet-Moslims die veel respect getuigen aan onze Profeet, Sal Allahu Alayhi wa Salaam, zoals Thomas Carlyle, La-Martine, etc....

 

Einde.