Home
Moslim worden
Vragen van niet moslims
Islam en andere religies
Artikelen
Videos
Flash soerat Alkahf
Presentaties
Over de site
Contact

NIET-MOSLIMS WORDEN NIET TOEGELATEN IN MEKKA

Vraag: Waarom worden niet-Moslims niet binnengelaten in de heilige steden Mekka en Medinah?

Antwoord:

Het is waar dat het niet-Moslims, wettelijk niet is toegestaan om binnen te treden in de heilige steden Mekka en Medinah. De volgende punten zullen dienen om de mogelijke reden achter dit verbod op te helderen.


1.    Niet alle inwoners is het toegestaan om in het 'kantonnement' gebied te komen.

 Ik ben een inwoner van India. Maar, het is mij niet toegestaan om bepaalde gebieden, zoals het kantonnement, binnen te treden. In elk land zijn er bepaalde gebieden waar de gewone burger niet naar binnen kan. Alleen een inwoner die een bepaalde rol heeft in het leger of degenen die connecties hebben met de defensie van het land is het toegestaan om het kantonnement gebied binnen te treden. Op dezelfde manier is de Islam een universele Religie voor de hele wereld en voor alle mensen. De kantonnement gebieden van de Islam zijn de twee heilige steden Mekka en Medina. Hier zijn alleen degenen die geloven in de Islam en dus betrokken zijn bij de Islam toegestaan om binnen te treden.

Het zou onlogisch zijn als een gewone burger (inwoner van een land) protest zou indienen omdat hij het kantonnement gebied niet mag binnentreden. Op dezelfde manier is niet passend voor een niet-Moslim om protest in te dienen omdat hij Mekka en Medina niet binnen mag.


2.    De Visa om Mekka en Medina binnen te treden.

a.      Als persoon naar een ander land reist dan moet hij voor veel landen eerst een visa aanvragen (een toestemming om het land binnen te mogen). Elk land heeft zijn eigen regels, bepalingen etc. waar aan moet worden voldaan, wil men een visa afgeven. Als er niet aan hun criteria wordt voldaan, zullen ze geen visa afgeven. Pas als er aan alle voorwaarden wordt voldaan, geven ze de visa af.

b.      Een van de landen die heel strikt is in het afgeven van een Visa, is de VS, vooral als ze visa af moeten geven aan inwoners van de 'derde wereld'. Ze hebben diverse voorwaarden en bepalingen waar aan moet worden voldaan, voordat ze de visa afgeven.

c.      Toen ik Singapore bezocht, stond er vermeld op hun immigratieformulier - doodstraf voor drugsmokkelaars. Als ik Singapore wil bezoeken, dan moet ik me aan hun regels houden en kan ik niet zeggen dat ik de doodstraf een barbaarse straf is. Alleen als ik het eens ben met hun voorwaarden dan zou ik worden toegelaten in hun land.

d.      De Visa - De enige voorwaarde die voor een mens nodig is om Mekka en Medina binnen te treden is het zeggen van de volgende woorden: La ilaha illalah, Muhammed ur Rasulullah, en dit betekend: Er is geen god dan Allah en Mohammed (saws) is Zijn boodschapper.Einde.